Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici
Data: 14-jul-2011
Durant el creixement del nostre cadell hi ha una etapa de vital importància pel que representa el desenvolupament de la seva conducta: el període de socialització.

La socialització del cadell 
El desenvolupament de la conducta del nostre cadell és fruït de la genètica (heretada dels seus pares) i sobretot de l’efecte de l’ambient (tot allò que l’envolta, les noves experiències i l’aprenentatge).

El període de socialització coincideix amb el període sensible en el que l’animal és especialment sensible a un determinat entorn que exerceix un efecte intens i perdurable sobre el comportament. Així doncs l’aprenentatge que hagi fet en aquest període serà assimilat de per vida, però passat aquest període podem continuar introduint coses noves tot i que l’adaptació serà més difícil, però no impossible. D’aquí la seva extremada importància.


 La socialització del cadell


Els gossos són animals que neixen amb un sistema nerviós central encara immadur, fet que limita les seves capacitats sensorials, les quals s’aniran desenvolupant a mida que el cadell creixi. Se sap del paral·lelisme existent entre el sistema nerviós central i el comportament, veient que un determinat patró del sistema nerviós central estableix un patró de conducta. Durant el desenvolupament de la conducta el sistema nerviós es va organitzant i per això l’ambient afecta també la organització del sistema nerviós central. Així doncs, és molt important tractar adequadament els cadells si volem que d’adults siguin individus equilibrats.

El període de socialització en gossos comprèn el període de les 3 a les 12 setmanes d’edat. Aquest període s’inicia quan el nostre cadell comença a sentir-hi i a veure-hi i s’acaba quan comença a sentir por.

Durant aquest període el gosset construeix una imatge de com és el seu món, tant pel que fa als àmbits socials com als no socials, i ens interessa especialment crear una imatge del món el més àmplia possible.

Aquest període és fonamental pel desenvolupament de la conducta afectant-la en 3 àmbits diferents:

1- La conducta social
Aprèn com són els individus de la seva espècie i com es comporten, per això és important que el cadell pugui estar amb la mare fins a les 7 setmanes d’edat (les aprèn de la mare i dels germans a través del joc).
Aprèn com són les altres espècies de forma visual, i per això ens interessa que vegi molts animals i humans diferents i de diverses edats (un nen petit és molt diferent d’un adult o d’un avi).

2- Habituació a estímuls ambientals
Durant aquest període té molt desenvolupades les conductes d’exploració i joc que afavoreixen l’aprenentatge
Li proporcionarem un ambient estable però no monòton.

3- Adquisició de pautes d’eliminació
A partir de les 6-7 setmanes orinen i defequen fora del llit, buscant i olorant on fer-ho.
Col·laborador :
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?