Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici
Data: 10-ago-2011
Un 40% dels conills i dels rosegadors mantinguts com a mascota presentaran en un moment o altre de la seva vida problemes de sobrecreixement de dents.

Problemes Dentals en Conills i Rosegadors 
La dentició dels conills i dels petits rosegadors es caracteritza per créixer de forma contínua durant tota la seva vida. Es tracta d’una adaptació a la seva dieta basada en vegetals molt fibrosos que desgasten les peces dentals de forma important.

Les peces dentals estan col·locades de tal manera que durant la masticació dels aliments freguen entre sí i amb el menjar provocant un desgast equilibrat de totes elles. Si aquest desgast no es produeix de forma correcta les dents creixen generant puntes que poden clavar-se a la llengua o a les galtes, les arrels s’enfonsen cap a la mandíbula provocant inflamació i dolor, els incisius es corben i es claven al paladar o surten de la boca, etc. Aquest sobrecreixement sol complicar-se amb dolor, infeccions orals i incapacitat de menjar. L’anorèxia provoca que els animals es debilitin i que puguin arribar a morir.


 Problemes Dentals en Conills i Rosegadors


Les causes d’aquest problema són diverses i s’associen a malformacions congènites de les dents, dietes pobres en fibra i traumatismes en animals en creixement. La prevenció es basa, doncs, en administrar una dieta correcta rica en fibra i evitar les caigudes i cops en cadells.

En les revisions al veterinari mirarem sempre l’estat de les dents i, en cas necessari, recomanarem la realització d’un llimat correctiu.

Úrsula Vilamajó
Veterinària
Col·laborador :
Clínica Veterinària Dr. Santi Ribell C/ Torras i Bages, 28
08401 Granollers (Espanya)
Telèfon: 93 840 00 84
www.santiribell.com
info@santiribell.com
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?