Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici
Data: 08-jun-2012
Sabies que un gat ha de banyar-se com a màxim 2 vegades a l'any? Una guia bàsica per la higiene i salut del gat.

La higiene i salut del gat 
La seva higiene

No banyi al seu gat fins que sigui vacunat i el seu veterinari li ho autoritzi. Per a la seva neteja procedeixi a banyar-lo amb molt de compte. És important que l'animal no s'espanti, ja que qualsevol trauma pot dificultar els seus banys en el futur. Per a això, faci-ho en un lloc que no li cobreixi i impedint que li entri sabó a l'oïda o als ulls. Si cal posi-li cotons a les orelles. Utilitzeu aigua tèbia, ni molt freda ni molt calenta (mai més dels seus 39ºC de temperatura corporal normal).

NOTA: Un gat ha de banyar-se com a màxim 2 vegades a l'any.
Els problemes d'ulls i orelles són molt freqüents, pel que és convenient començar a acostumar des de petit a la seva neteja amb gotes i cotons.

Pel que fa al raspallat i cura del seu pèl, pregunti al seu veterinari o en una perruqueria d'animals. Ells l'aconsellaran en funció de la raça del seu gat, què necessita (si un raspallat diari, si una pinta per desenredar, si una manyopla per eliminar pèls solts, etc.)

NOTA: Per facilitar l'eliminació dels seus pèls, raspalli bé a l'exterior de la casa o sinó sobre un material que li faciliti recollir-los (papers de diari, plàstic, etc.)

Les seves revisions sanitàries

Quan el seu gat vagi al veterinari el pujaran a una taula de reconeixement on, entre altres coses, li obriran la boca per revisar l'estat de les seves dents i mucosa, li palparan tot el seu cos, li mesuraran la seva temperatura corporal mitjançant la col·locació d'un termòmetre analment, i moltes vegades li posaran una injecció per aplicar-li bé una vacuna o bé un tractament antibiòtic. Tot i que a aquestes últimes no el podeu acostumar, sí que pot intentar que vegi com més normals les primeres manipulacions comentades. Faci-ho de tant en tant.

NOTA: El més important de les seves visites al veterinari és l'observació prèvia de comportaments i símptomes estranys per comentar-los. La seva mascota no pot parlar i per tant, hem d'aprendre a llegir en les seves actituds quan es troba malament o està malalt. La rapidesa en la seva resposta en aquests moments i l'explicació detallada del problema al seu veterinari li facilitaran a aquest seu diagnòstic i posterior tractament.


La higiene i salut del gat


El seu veterinari

Malgrat tota la seva educació, no dubti que el seu gat es posarà molt nerviós en la seva primera visita al veterinari i haurà de controlar-lo. Tornem a posar-nos al seu lloc. Sent un animal de rutina, a qui no li agraden els canvis, està envoltat d'innombrables i desconeguts olors, escolta plors i queixes de mal de molts gats i gossos, altres vegades són lladrucs canins d'enuig, s'observa exemplars d'espècies potser mai vistes (serps, tortugues ...), és a dir, tot és un món desconegut per a ell.

Alguns símptomes de malaltia que vostè pot controlar

- Febre: es considera que un gat té febre si la seva temperatura rectal supera els 39ºC.
- Pèrdua de gana.
- Està apàtic i sense energia.
- Rascat excessiu i lesions en pell.
- Deixa d'orinar.

NOTA: No automediqueu al seu gat. Alguns medicaments d'ús molt comú per a nosaltres o per al gos com ara, analgèsics com l'aspirina o el paracetamol, són molt tòxics per al gat.

No dubti a trucar al seu veterinari quan dubteu, o si pensa que el seu animal està malalt. Moltes clíniques ofereixen assistència d'urgències en horari nocturn i en dies festius, ja sigui directament a la seva clínica, o bé combinant l'assistència amb altres veterinaris propers.
Col·laborador :
Affinity Petcare SA Pl. Xavier Cugat, 2-Edificio D, 3ª Planta
08174 Sant Cugat (Espanya)
Telèfon: +34 93 492 70 00
www.affinity-petcare.com
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?