Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici
Data: 17-set-2012
Sabies que entre els 6 i els 8 mesos els gats ja es poden reproduir?

Aviat serà un gat adult 
Es sorprendrà amb la rapidesa que aquella indefensa criatura que tremolava a les seves mans es transforma en un any en un gat adult. Consulti amb el seu veterinari en quin moment ha de canviar de seu aliment de gatet de l'altra per a un animal adult.

La seva maduresa sexual

Les femelles inicien el seu primer zel entre els 6 i els 8 mesos, podent-se ja reproduir. En els mascles aquesta maduresa es retarda fins als 11 o 12 mesos de vida.

Arribat aquest moment, cal decidir si volem que la nostra mascota es reprodueixi, o en cas contrari castrar-la o esterilizar-la.

Els veterinaris aconsellen aquesta senzilla operació perquè:
- Reduïm l'agressivitat dels mascles i tranquil·litza a l'animal.
- Impedim el marcatge amb orina dels mascles i la gelosia en les femelles.
- Es redueixen les possibilitats d'aparició de tumors en testicles, pròstata, úter, mames, etc.
- No hi ha cries no desitjades (sent, malauradament, moltes d'elles abandonades).

NOTA: Per demostrar la importància de no portar cries no desitjades a aquest món fem un càlcul simple: la descendència d'una única parella de gats adults, amb una mitjana 3 ventrades / any que sumessin 14 gatets / any, arribaria a la xifra d'uns 65.500 gats en només 5 anys!!.

Les seves escapades

Quan sigui adult/a i si es pot escapar, el nostre gat sortirà a la recerca de núvia o nuvi. Després de les seves excursions, de vegades de diversos dies, el nostre gat arribarà si és mascle, esgarrapat, mossegat o copejat, i si és femella, gairebé amb tota seguretat prenyada. Per tant una visita al veterinari serà necessària per efectuar cures o impedir la cria.


Aviat serà un gat adult


La seva alimentació quan sigui adult

Ja hem vist com les exigències nutricionals del nostre amic es modifiquen amb el pas del temps, el què ha obligat a comercialitzar productes específics per a gatets, per a gats adults, per femelles gestants, per a gats gent gran, i fins per a gats obesos. Fins i tot existeixen dietes específiques per a algunes malalties (cor, ronyó, al·lèrgies alimentàries, etc.). Sempre que vostè cregui que la seva mascota necessita un nou aliment, consulti al seu veterinari.
Col·laborador :
Affinity Petcare SA Pl. Xavier Cugat, 2-Edificio D, 3ª Planta
08174 Sant Cugat (Espanya)
Telèfon: +34 93 492 70 00
www.affinity-petcare.com
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?