Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici
Data: 24-mai-2012
La educació del gat: El seu lavabo, com evitar que esgarrapi la casa, com evitar que orini fora del seu safata, zones o accions prohibides i la seva socialització.

La educació del gat 
El seu lavabo

A diferència d'altres mascotes, el gat és un animal molt net, que enterra i cobreix la seva orina i excrements.
Per això el primer que hem de fer és proporcionar-li una safata adequada amb sorres absorbents. En qualsevol botiga d'animals o clínica veterinària li oferiran diferents tipus de sorres i de safates.

NOTA: La safata ha d'estar en un lloc tranquil, de fàcil accés i amb les següents característiques: destapada, gran i no molt alta, amb sorres absorbents no perfumades.

Com evitar que esgarrapi la casa?

El seu gat té dos motius per a comportar-se així: a més de senyals olfactives també deixa senyals visuals al seu territori, i perquè ha d'exercitar i renovar les seves ungles.
El que hem de fer és detectar quines zones i materials esgarrapa, per proporcionar immediatament un rascador adequat. Si deixem passar el temps, llavors ja serà tard per acostumar al rascador.


La educació del gat


Com evitar que orini fora del seu safata?

Si el seu gat és mascle, el normal és que marqui el seu territori amb petites quantitats d'orina. Sol triar objectes i zones verticals: portes, cortines, algun moble ... Parli amb el seu veterinari, que l'ajudarà a descartar causes orgàniques i identificar problemes de marcatge per motivacions sexuals i d'estrès, o altres causes relacionades amb les característiques de les safates.

NOTA: Utilitzar detergents enzimàtics que eliminen la matèria orgànica, evitant productes que continguin amoníac i derivats.
Altres causes, a més del marcatge, poden ser etapes d'elevat estrès: ha vingut una nova mascota a la casa, o han hagut canvis de domicili o de mobles, etc.

Zones o accions prohibides

Quan vulguem que la nostra mascota no s'acosti mai a certs objectes, que no busqui menjar a les escombraries, que no mengi del nostre plat, etc ... haurem d'actuar ràpidament, distraient-l'ho amb una palmellada per exemple, perquè deixi de realitzar la conducta incorrecta i no tingui el mal hàbit quan sigui adult.

IMPORTANT: Haurem de posar-nos d'acord tota la família a utilitzar les mateixes veus, crits o sons d'ordre per no confondre a l'animal. Mai utilitzar càstig físic ni crits per evitar possibles reaccions agressives per por.

La seva socialització

El període de sociabilització del gat s'inicia a les dues setmanes d'edat i acaba a les 7 setmanes de vida. Els etòlegs o estudiosos de la conducta animal afirmen que fins a aproximadament els gairebé 2 mesos d'edat el seu gat, mitjançant contactes amb altres gats (adults i joves) i amb altres persones, aprèn les pautes de comportament de la seva espècie i també a relacionar-se amb altres éssers humans diferents dels de la seva família.
Col·laborador :
Affinity Petcare SA Pl. Xavier Cugat, 2-Edificio D, 3ª Planta
08174 Sant Cugat (Espanya)
Telèfon: +34 93 492 70 00
www.affinity-petcare.com
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?