Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici
Data: 12-abr-2012
Quines són les principals diferències entre el gat i altres animals de companyia? Els bigotis, el equilibri, la seva vida social i el ronroneig.

Les principals diferències entre el gat i altres mascotes 
Quines són les principals diferències entre el gat i altres animals de companyia?

El gat té unes pautes de comportament i de llenguatge comunicatiu que necessitem conèixer per no fer malbé la nostra relació, que acaba de començar. Un gat no és un gos petit.

Els gats no són animals de ramat o gregaris

Els gats no són animals de ramat o gregaris, com els gossos. Són més aviat solitaris. Cacen i poden viure sols.

Així com el gos té una necessitat psicològica per estar al nostre costat, el gat se'ns acosta per oportunisme: perquè ens veu com gats grans, perquè li agrada que li acariciem, perquè desitja que li donem menjar o, senzillament, perquè li ve de gust estar al nostre costat. Un gos sol només un cap de setmana pateix extraordinàriament. Un gat en aquesta mateixa situació està tranquil, gaudint del seu descans. El gat no ens veu com a caps o líders del ramat, sinó com a iguals.

És un ésser molt més independent i lliure que el gos, al qual hem d'educar de manera diferent.

Els bigotis sensors

Els bigotis sensors del gat són el seu radar nocturn. Més gruixuts, llargs i sensibles que la resta dels seus cabells, i implantats fins a 3 vegades més profundament en la seva pell, li permeten detectar variacions en el corrent d'aire, mobles propers ... Realment no veuen en una absoluta foscor i els seus bigotis són la seva ajuda principal. Igualment es pleguen sobre la presa quan mossega, detectant els seus moviments per impedir que escapi.

També tenen pèls d'aquest tipus a les galtes, per sobre dels ulls i a la part posterior de les seves potes davanteres.

El seu extraordinari equilibri

El seu extraordinari equilibri fa que si, per exemple, cau des d'una elevada altura reaccioni ràpidament. Qualsevol gos o nosaltres mateixos acabaríem amb més d'un os trencat. El nostre gat, en canvi, caurà sempre de peu i amb el seu llom arquejat per esmorteir el cop. Ara bé, no sempre se salva d'accidents greus, si cau des de gran altura.


Les principals diferències entre el gat i altres mascotes


La seva vida social

Encara que no és un animal gregari o de ramat, la seva vida social és molt activa. Si és un gat a qui deixem sortir a l'exterior del nostre domicili, encara que sigui dòcil i afectuós a casa, s'anirà d'excursió.

És una cosa que ve marcat en els seus gens: marca el seu territori, explora, detectant olors, per esbrinar quins altres gats que han visitat la seva zona; surt a la recerca d'aquesta femella en zel que ha fet olor, o bé a la recerca de nuvis si és femella; el seu instint, encara que tingui prou aliment a casa, li fa caçar qualsevol cosa que es mogui per simple plaer; ... però tranquils perquè després sempre tornarà a casa dels seus amos.

Quan surten al carrer els gats tracten de no trobar-se, i fins i tot van a territoris comuns a hores diferents. Però a vegades hi ha zones o territoris comuns relacionats amb fonts d'aliment o zones assolellades, on els gats s'ajunten sense barallar-se.

El suau ronc d'un gat, el ronroneig

El suau ronc d'un gat mentre l'acariciem és un so que sorprèn. Gairebé tothom pensa que ronca quan se sent bé, precisament perquè ho hem sentit quan li acariciem o gratem darrere de les seves orelles, però això no és exactament així. Es donen casos d'animals malalts o ferits que també ronronejen o fins i tot les gates quan estan de part. La realitat és que el ronc ens indica un estat amistós, de necessitat (per malaltia o dolor) o bé de recerca de contacte (carícies, per exemple).
Col·laborador :
Affinity Petcare SA Pl. Xavier Cugat, 2-Edificio D, 3ª Planta
08174 Sant Cugat (Espanya)
Telèfon: +34 93 492 70 00
www.affinity-petcare.com
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?