Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici
Data: 19-jul-2012
Sabies que un gat sol menjar i beure fins a 15-20 vegades al dia en petites quantitats durant breus minuts? I que un gat als 6 mesos equival als nostres 12 o 15 anys?

La alimentació del gat 
La seva alimentació

El gat és un carnívor caçador i això condiciona els seus requeriments nutricionals: necessita molta més proteïna que un gos de la seva grandària. Igualment, el gos és una mica més omnívor i pot expandir més el seu estómac podent menjar grans quantitats de cop, com fan els grans carnívors (lleons, tigres, etc.) Quan cacen les seves preses. El gat en canvi es pren el seu temps, és més sibarita (li agrada la varietat en la seva alimentació), no té presses, i sol menjar i beure fins a 15-20 vegades al dia petites quantitats durant breus minuts (com si cacés diverses preses petites al llarg del dia).

NOTA: Un gos pot alimentar-se amb una dieta per a gats, però no a l'inrevés.

Som molt diferents, i per tant ens alimentem de manera diferent

El millor per a què vostè s'adoni de la importància que té una nutrició adequada en els primers mesos de vida del seu gatet, és comparar la seva velocitat de creixement amb la nostra.
L'edat del seu gat als 6 mesos equival als nostres 12 o 15 anys, en què assolim uns 40 kg o més.

És per això que existeixen productes específics per a les diferents etapes de la vida del gat.

NOTA: No mimi al seu gat amb menjar casolà, ja que a més d'estar desequilibrat, el seu gat aprecia els sabors molt pitjor que nosaltres. Basa les seves preferències més en l'olor que en el sabor. Si vol oferir varietat, acostumi'l des de petit a alternar diferents aliments preparats.

Necessitats nutritives del gatet

Fins al moment del deslletament que, com el nom indica, és el moment en que el gatet deixa de mamar de la seva mare, l'únic i exclusiu aliment que ha ingerit ha estat la llet materna.

Un cop deslletat haurem de començar a donar aliments secs al gat. Un gatet necessita molta més proteïna i energia que un gat adult. Les proteïnes formen la seva pell, pèl i músculs i sense elles no podria créixer. Fixeu-vos en qualsevol etiqueta d'un aliment per a gatets i un altre per a animals adults i apreciarà la diferència. I si parlem de tots els nutrients en el seu conjunt aquestes necessitats nutritives van variant amb el temps:
- Quan té unes 7 o 8 setmanes ha de menjar 200 Kcal / Kg, gairebé 2'1 vegades més que un gat adult que necessita unes 90 kcal / kg.
- Als 6 mesos ja no ha de menjar tant però encara estan molt per sobre dels seus pares: 150 Kcal / Kg.
- ... I poc a poc la seva alimentació necessita menys energia, fins que va arribar el seu pes i grandària adults cap a l'any d'edat i baixen a aquestes


La alimentació del gat


Preguntes i respostes comunes sobre l'alimentació del gatet

Quin menjar li donem quan arribi a casa?
Pregunti sempre quin aliment li han estat donant durant el deslletament i mantingui-l'hi, inicialment, aquest mateix aliment.

Podem canviar a un altre aliment?
Sí, però tot canvi si es fa amb brusquedat i sobretot a aquestes edats és problemàtic. Per això és convenient barrejar tots dos aliments i anar canviant a poc a poc, al llarg d'una setmana, la proporció de l'aliment vell pel nou. Això és molt més important fer-ho d'aquesta manera si el canvi és d'un aliment humit (llaunes) a pinso sec.

Quantes vegades li dono de menjar al dia?
Un gat arriba a menjar i beure de 15 a 20 vegades al dia, en petites quantitats. És la seva forma normal d'alimentar-se, per això és molt més còmode per als seus amos deixar suficient aliment per a un dia sencer.

Puc donar-li del meu menjar quan ve a demanar a la taula?
Mai l'acostumem a això. Demanar menjar de la taula ha de ser una de les accions prohibides, i mereixerà la nostra ordre prohibitiva ... o acabarem tenint un gat capritxós i mal educat.

A part de l'aspecte educatiu hem de tenir en compte també l'aspecte nutricional: les necessitats nutritives del gatet són molt més altes que les dels gats adults i que l'home, i és preferible proporcionar-li una dieta formulada científicament per veterinaris nutricionistes.

Puc donar-li fetge? Li agrada molt.
Demani consell al seu veterinari perquè cal administrar-lo amb molta moderació. El fetge conté nombroses vitamines, especialment de la vit. A, i poden arribar a provocar malalties greus.

Puc donar-li snacks per a gats?
Sí, però amb moderació. Val la pena utilitzar-los com recompensa en la seva educació. Ara bé, no l'alimenti exclusivament amb aquest tipus de productes perquè no els componen aliments complets.
Col·laborador :
Affinity Petcare SA Pl. Xavier Cugat, 2-Edificio D, 3ª Planta
08174 Sant Cugat (Espanya)
Telèfon: +34 93 492 70 00
www.affinity-petcare.com
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?