Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici

Data: 10-feb-2012
Els animals de companyia representen una distracció que poden arribar a causar un fatal accident.

Viatjar amb la mascota al cotxe 
Un 30% aproximadament dels accidents, segons dades de la DGT, es produeixen per una distracció del conductor.

Els animals de companyia representen una distracció que poden arribar a causar un fatal accident. Gats que s'enreden a les cames del conductor, gossos que borden, salten, es posen nerviosos durant el viatge .... Les raons són moltes i per aquest motiu, la Direcció General de Trànsit ha realitzat un estudi sobre la incidència de les mascotes en els accidents de trànsit amb l'objectiu de conscienciar sobre la necessitat de viatjar segurs quan transportem a la nostra mascota.

Si portem un gos en els seients posteriors sense cinturó i el el cas de col·lisió frontal, la desacceleració que es produeix multiplica el pes per 20 o 30 respecte al seu valor original. En el cas d'un gos d'uns 20 quilos, en colpejar contra el seient davanter ho faria amb una força equivalent al pes d'un objecte de 600 quilos.

Un altre perill que correm si portem un animal gran i pesat (encara que vagi a la zona de càrrega del vehicle), és que aquest realitzi un moviment brusc d'un costat a un altre del cotxe que pugui desestabilitzar el vehicle, sobretot si és petit, i sorprendre el conductor.

Per aquests motius, els consells de la Direcció General de Trànsit són interposar entre l'animal i els passatgers una barrera fixa amb suficient resistència per aguantar les forces que es generen en una col·lisió. Si l'animal és petit o es tracta d'un gat (més inquiet i àgil) els transportins constitueixen una bona opció. Per als gossos, una bona opció és l'arnès de seguretat, que no només reté, sinó que evita que en cas de frenada o col·lisió lleu, l'animal no es lesioni.

Veure els productes per portar la mascota al cotxe


Normativa:
Segons el Reglament general de circulació, articles 18.1 i 3.1, transportar un animal solt que pugui interferir en la conducció, pot ser sancionat amb multa de fins a 100 euros, i quan es portin sense lligar diversos animals o un animal assegut a la falda del conductor, els fets podrien considerar-se com conducció negligent (infracció greu) castigada amb multa de 200 euros.

La Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària fa algunes consideracions que poden ser aplicades en el cas de transport d'animals de companyia. Una d'elles és que en el cas que les possibilitats de moviment i el camp de visió del conductor del vehicle resultin sensiblement i perillosament reduïdes pel nombre o posició dels passatgers o per la col·locació dels objectes transportats, els agents encarregats de la vigilància del trànsit podran ordenar la immobilització immediata del vehicle.


Viatjar amb la mascota al cotxe
Font:  www.dgt.es
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?