Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici

Data: 11-jul-2011
Rècord Guinness al Parc temàtic Xcaret, a Mèxic, per la reproducció massiva de guacamayas durant el 2009.

Rècord: Neixen 105 guacamayas en un parc 
El parc ecològic Xcaret a la ciutat de Cancún (Mèxic), va rebre l'1 de juny el certificat de l'organització internacional Guinness World Records per la reproducció massiva de 105 guacamayas nascudes en captivitat el 2009.

El parc té un aviari amb més de 772 guacamayas, de les quals 105 van néixer en un mateix any al parc, 95 guacamayas vermelles i 10 de verdes. El programa guacamayas va ser aprovat per les autoritats ambientals a inicis del 2009, any en que van aconseguir el naixement i permanència de 105 exemplars.


Neixen 105 guacamayas


Mo, és la paraula amb què diuen els maies als guacamayas; guardiana del bosc i la selva que tres dècades enrere creuaven el firmament com llampecs alegres i colorits. Actualment, la guacamaya vermella (Ara Macao Cyanoptera) ha disminuït la seva població a causa dels caçadors furtius, convertint-se en preuat trofeu.

El 2001, el govern federal va incloure aquesta espècie en la Norma Oficial Mexicana 59 per establir com a delicte el seu trànsit il•legal i la captura amb finalitats comercials. El Xcaret és un dels últims refugis d'aquesta espècie, que per motius diversos (caçadors furtius, desforestació, depredadors naturals, malalties, tempestes, paràsits...) ha disminuït la seva població arribant a estar en risc d'extinció.

Després de més d'una dècada treballant per a la preservació de l'espècie, l'esforç i treball dels treballadors del parc ecològic Xcaret han estat recompensats.


Neixen 105 guacamayas
Font:  Guinness World Records
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?