Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici

Data: 27-feb-2012
Un 70% dels conductors que són amos d'animals de companyia no coneix la norma que regula el transport de mascotes en el vehicle.

Mascotes sobre quatre rodes 
Segons un estudi realitzat pel RACE (Reial Automòbil Club d'Espanya) conjuntament amb l'Associació Nacional d'Amics dels Animals, conclou que un 70% dels conductors que són amos d'animals de companyia no coneixen la norma que regula el transport de mascotes en el vehicle i més d'un 50% no sap que existeix una legislació que els obliga a assumir els danys produïts per aquestes.

Segons Antonio Lucas, coordinador de projectes nacionals del RACE, "Cinc de cada deu conductors van reconèixer haver patit una situació de risc al volant per culpa d'un animal; un 36% havia vist un accident provocat per un animal; un 4% havia patit un sinistre amb la seva mascota (el 20% va patir ferides lleus); un 6% havia tingut un accident per culpa d'un animal salvatge, i un 1%, per culpa de la seva mascota".


Consideracions a tenir en compte en el cotxe:
> Utilitzeu sempre un sistema de subjecció adequat.
> No deixeu que l'animal vagi en braços.
> Consulti el veterinari com prevenir marejos.
> No deixi la seva mascota a l'interior del vehicle amb altes temperatures.
> Quan obriu la porta, miri si hi han situacions de risc, ja que l'animal pot sortir corrent.


Eficàcia dels sistemes de subjecció:
Per mesurar l'eficàcia dels sistemes de subjecció s'han realitzat uns crash-tests per simular una col·lisió frontal a 50 km/h utilitzant un maniquí de gos de 22 quilos i un altre d'un conductor adult.

1. - Animal solt: Quan el gos està estirat a la part del darrere, darrere del conductor, en cas d'accident l'animal sortirà llançat contra el reposacaps del conductor provocant lesions greus o fins i tot mortals a tots dos.


mascota_gos_gat_cotxe


2. - Arnès d'un sol enganxament: L'arnès s'enganxa al cinturó de seguretat del vehicle. En cas de col·lisió la sivella de l'arnès es pot trencar provocant que l'animal surti acomiadat cap al respatller del seient. Es produeixen lesions a la columna del conductor i l'animal pateix lesions greus o mortals. És important que l'arnès sigui de qualitat.

3. - Arnès de dos enganxalls: Aquest tipus d'arnès evita el desplaçament cap endavant encara que és important que el sistema d'unió sigui curt per evitar que la mascota impacti contra els seients.

4. - Transportí subjecte amb el cinturó de seguretat: En cas de col·lisió, el transportí destrossa els punts de subjecció del cinturó i la part superior de transportí es trenca. L'animal pateix lesions molt greus i els ocupants del vehicle suporten càrregues importants.

5. - Transportí col·locat al terra del vehicle: Si el transportí encaixa bé en el terra, en cas de col·lisió l'animal pateix lesions lleus.


mascota_gos_gat_cotxe


6. - Transportí al maleter: S'ha de col· ocar al maleter en posició transversal a la direcció de marxa. En cas de col·lisió els ocupants de les places posteriors poden patir lesions.


mascota_gos_gat_cotxe


7. - Reixeta divisòria: En cas de col·lisió i segons la posició de l'animal, aquest pot patir lesions greus. El millor és combinar el transportí amb la reixeta divisòria.


mascota_gos_gat_cotxe


Veure els productes per portar la mascota al cotxe
Font:  www.suseguridadpartedeti.es
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?