Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici

Data: 04-jul-2011
La quarta illa més gran del planeta ja ha perdut el 90% de la seva massa forestal original.

Madagascar: el paradís perdut? 
Madagascar és un dels llocs més extraordinaris de la Terra. Durant l'última dècada els científics han descobert més de 600 espècies animals i vegetals noves, de les quals al voltant del 70% són totalment endèmiques, fet que suposa que únicament es troben en aquesta illa.

Després del cop d'estat de 2009 els boscos de Madagascar van ser saquejats a la recerca de fustes nobles. Desenes de milers d'hectàrees s'han vist afectades en major o menor mesura, incloent-ne de les pertanyents als parcs naturals més representatius de l'illa i de la seva biodiversitat.

L'organització mundial de conservació de la natura (WWF) adverteix d'aquesta circumstància en un informe recentment publicat titulat "L'Illa del Tresor: Nova biodiversitat a Madagascar".

L'informe ens recorda que està en risc un dels patrimonis biològics més importants del planeta, una de les últimes selves tropicals, i que suposa la llar d'espècies úniques al món, com el Lemur ratolí de Berthe, el primat més petit del món (només 30 grams) i que va ser trobat l'any 2000, o la palmera gegant Tahina, que floreix un cop a la vida i que mor després de donar el seu fruit.

De seguir així, un paradís que alberga al voltant del 5% de totes les espècies de flora i fauna del planeta es pot convertir veritablement en un paradís perdut, i no en un sentit literari, sinó literal. Potser va sent hora que ens prenguem seriosament la infinitat d'advertiments que organitzacions de tot tipus realitzen des de fa anys sobre la importància de la conservació. Aquest tipus de notícies conviden, almenys, a la reflexió.

Lemur ratolí de Berthe


 Madagascar: el paradís de les espècies animals
Font:  www.muyinteresante.es
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?