Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici

Data: 18-abr-2011
Aproximadament una dotzena de llops s'han assentat a la zona Pirinenca de Catalunya amb moltes possibilitats de reproduir-se

Els llops s'assenten a Catalunya 
Desprès d'aproximadament 70 anys sense indicis de llops a Catalunya, una dotzena de llops provinents de França s'han assentat a la zona Pirinenca del Territori Català. Segons confirmen un grup de biòlegs que han estat seguint durant aquests darrers anys a aquests exemplars, han arribat de forma puntual fins al Vallès Oriental. Aproximadament podrien ser uns tretze llops i, en l'actualitat podrien trobar-se en condicions per a reproduir-se.

Considerant les evidències i la informació recollida sobre aquest grup, sembla versemblant assegurar que, tal i com ha succeït en altres punts d'Europa on s'havien donat per extingida aquesta espècie en llibertat, la repoblació de llops a la Cadena Pirinenca Catalana és pràcticament una realitat.

Malgrat que s'ha constatat científicament que els exemplars estudiats no provenen de la Península Ibèrica, es creu que tenen origen italo-francès, no deixa de ser una excel·lent notícia pel què fa a la fauna originaria Catalana.

Característiques generals dels llops:
El llop pertany a la família dels cànids, i va donar lloc el pas del temps i la convivència amb l'home al gos domèstic.

Morfològicament, el llop és un animal de mida mitjana que sol fer uns 100-135 cm. De longitud de cap i cos, mentre que la cua pot assolir els 30-56 cm. Pel què fa al pes, es donen variacions importants atenent al lloc on viuen, ja que quan més al nord, i per tant més fred fa, els llops esdevenen més corpulents i pesen més, seguin l'anomenada regla de Bergman.

El pes oscil·la entre 25 i 67,5 kg. Si bé en les poblacions mediterrànies (Itàlia i Península Ibèrica) el pes és menor, entre els 28 i els 35 kg, amb un màxim de 46 kg. Es alguns mascles, que sempre són més grans que les femelles. La coloració també és variable i va des del blanc del llop siberià, al negre de l'americà, tot i que les tonalitats més freqüents en l'espècie són les grises i les marrons.

USFWS National Digital Library
Gray wolf

 Llop
URL: http://digitalmedia.fws.gov
Photo Credit: Kramer, Gary
Font:  www.lamalla.cat
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?