Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici

Data: 04-oct-2011
Un alpinista troba un gos a 5.700 metres d’alçada, al cim del Kilimanjaro (Tanzania).

L’abominable “Gos” de les neus 
Novament la realitat es veu superada per la ficció. Comença a ser habitual observar com aquesta expressió que serveix per evidenciar quelcom extraordinari es troba sovint acompanyada d’una història vinculada al excepcional món dels animals de companyia.

Durant els darrers anys s’han donat a conèixer desenes d’històries de gossos que tornaven a casa després d’haver estat extraviats durant mesos o fins i tot anys, o bé després de recórrer centenars de kilòmetres, i fins i tot amb posterioritat a un naufragi a alta mar. Novament els gossos ens tornen a sorprendre demostrant que són una espècie extraordinària i singular.

En aquesta ocasió, la història se situa a Tanzània, on el muntanyenc John Messe que es trobava al Kilimanjaro ascendint el pic Uhuru es va topar amb un gos que s’estava prenent el sòl sobre una roca.

El pic Uhuru (“Llibertat” en Swahili) es troba entre els 5.730 i els 5.895 metres d’alçada, i les temperatures oscil•len tot l’any els 4 i 15 graus sota zero. Per aquest motiu Messe va voler evidenciar la troballa amb una fotografia feta des del seu telèfon mòbil doncs, ningú s’explica com un gos ha pogut arribar fins aquest racó tant inhòspit del planeta, on les condicions per a la supervivència són extremes.La noticia publicada per la revista tanzana Babukubwa ha donat la volta al món i diversos experts veterinaris han opinat sobre aquesta circumstància. En opinió del veterinari Wilfred Marealle és normal que un gos resisteixi condicions ambientals de fred extrem, però “és poc comú que pugi al cim del Kilimanjaro”.

Un dels executius de l’empresa que va organitzar l’ascens va assegurar a la mateixa revista que fa deu anys va ser vist un altre gos al campament de Baranco, a 3.960 metres d’altitud, i fins i tot hi ha qui creu que podria ser el mateix, malgrat que es considera quelcom improbable.

De tot plegat, el que sí volem apuntar des d’Animalons, i al marge de qualsevol anècdota, és que els animals són criatures excepcionals i que sortosament mai ens deixen de sorprendre. Potser va essent hora que sigui l’espècie humana qui demostri al món la seva capacitat, respectant els animals i el medi ambient, potser així podrem ser nosaltres qui ens sorprenguem de nosaltres mateixos.
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?