Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici

Data: 12-jun-2012
Universitats nord-americanes incorporen mascotes en els seus centres per reduir l'estrès dels seus estudiants en època d'exàmens.

Els gossos rebaixen l'estrès 
Ja són moltes les ocasions en què us hem traslladat els beneficis que els animals de companyia aporten a nombrosos aspectes de les nostres vides. Tot i que, per experiència, molts de nosaltres sabem les avantatges i alegries que suposa tenir amb nosaltres qualsevol tipus de mascota, sempre hem intentat fer especial difusió d'aquelles notícies provinents de l'entorn científic i de recerca, atès que sabem és la millor fórmula per convèncer als que es declaren escèptics sobre els efectes positius que comporta disposar d'animals al nostre voltant.

Tot i que avui no ens fem ressò d'una notícia amb base científica, considerem que l'entorn en què es dóna, és prou rigorós com per tractar-la com si d'un assaig de prestigi es tractés.

Difícilment trobarem un entorn més avantguardista, empíric i racional com la Universitat, el bressol del saber i del progrés. És en aquest escenari en què l'actualitat torna a donar suport als amants dels animals amb una referència tan audaç com simpàtic.


Els gossos rebaixen l'estrès en època d'exàmens


Gossos Universitaris

Hem conegut que ja són nombroses les universitats nord-americanes que, en època d'exàmens, decideixen disposar de gossos dins de les seves instal·lacions en època d'exàmens amb l'objectiu de disminuir el nivell d'estrès dels seus alumnes. El programa ja l'apliqua a la Universitat de Kent State, en Emory, Harvard o Yale.

Estan tan convençuts dels beneficis que comporta que, no només citen a termini les mascotes en llocs públics com les biblioteques o centres d'assessoria perquè els alumnes els vegin regularment, sinó que animen a docents i personal del centre a que impliqui a les seves mascotes per aixecar l'ànim de l'alumnat, addicionalment al foment de la creació de dormitoris en què es permeten mascotes.

Préstecs per a qui necessita més ...

I van molt més enllà. Per si algun alumne necessita un extra de positivisme, a la biblioteca de la Facultat de Medicina de Harvard o la de Dret de Yale han posat en marxa un servei de préstec de mascotes. Efectivament, els alumnes del centre que s'acrediten poden disposar d'una mascota de la mateixa manera que sol·liciten el préstec d'un llibre de consulta.

Base Científica

No podíem acabar aquest article sense fer una referència científica a tot aquest assumpte. Són nombrosos els estudis que acrediten que la interacció amb mascotes disminueix en la persona els nivells de cortisol, hormona que s'allibera automàticament davant de situacions d'estrès, i augmenta els nivells d'endorfines, la coneguda com l'hormona de la felicitat.

Si bé no hi ha molts estudis que se centrin de manera directa en com afecten els programes universitaris de mascotes a l'estrès dels seus estudiants, només podem concloure amb el següent: si en un dels entorns més competitius i durs del món, com ho és el sistema educatiu universitari nord-americà, s'aplica teràpies col·lectives per rebaixar l'estrès dels seus estudiants mitjançant la interacció amb mascotes, realment podem qüestionar els seus beneficis?

Des ANIMALONS només podem aplaudir la iniciativa i citar que aquest tipus d'activitats es puguin veure plasmades en els nostres centres universitaris. Finalment, us convidem a reflexionar sobre com podríem aplicar aquest tipus de solucions en altres àmbits de les nostres vides que ens ocasionen estrès. Serà el proper pas introduir mascotes en l'entorn laboral? Per què no?
Font:  www.terra.com
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?