Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici

Data: 19-jun-2012
La plataforma per a l'estudi dels cetacis NINAM ha alertat que s'han detectat fins a set dofins mulars amb ferides profundes.

Dofins mulars en perill 
La plataforma per a l'estudi dels cetacis NIMAM, que opera a l'entorn del Parc Natural del Cap de Creus (Alt Empordà) a Catalunya, ha alertat que en aquests últims mesos, s'han detectat fins a set dofins mulars amb ferides profundes per culpa de les hèlices de les embarcacions de motor ràpides.

NINAM desenvolupa treballs de control i identificació de les espècies de cetacis al Cap de Creus i la detecció de diverses aus marines des de 2004.

Els dofins mulars són una espècie marina que habita en les franges litorals catalanes. Normalment es mouen prop de la costa, a un quilòmetre i mig, i acostumen a buscar el menjar en zones de poca profunditat. Actualment hi ha uns 200 dofins mulars entre Cap de Creus i Palamós, encara que també trobem dofins llistats, orques i catxalots durant la primavera.

Els membres de l'organització denuncien que aquest estil de navegació irrespectuoses posen en perill la vida dels dofins i altres espècies marines que habiten en aquesta zona. S'han trobat 7 dofins amb talls o amputacions en les seves aletes per culpa de les hèlices d'aquestes embarcacions de motor. Dos d'aquests animals tenen totalment amputades les seves aletes dorsals mentre que els altres cinc tenen marques i cicatrius de les hèlices.


Projecte NINAM


Per acabar amb aquestes males pràctiques, el projecte NINAM realitzarà diferents xerrades amb els clubs nàutics de la zona per difondre la importància que té una bona navegació i així conscienciar els propietaris de les embarcacions.

Degut a que el projecte NINAM rep poc finançament públic, al mes de gener van llançar una campanya per apadrinar un dofí mular. Els interessats han d'aportar 60 euros i podran escollir el nom del dofí i rebre informació actualitzada del seu estat. De moment, aquesta iniciativa està tenint èxit i repercussió en les institucions polítiques.
Font:  www.projecteninam.org
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?