Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes.
Acceptar

ANIMALONS és la botiga solidària d’animals de companyia on trobaràs tot tipus de productes per al teu gos, gat, ocell, peix, rèptil o rosegador.

Inici

Data: 30-mai-2011
A Espanya les xifres són cada vegada més alarmants prop de 120.000 gossos i gats van ser abandonats el 2010.

Esterilització davant l'abandonament 
Les últimes xifres d'abandonament d'animals domèstics en els darrers anys ha anat en augment segons ha explicat el president del Refugi, Nacho Punero. Prop de 120.000 gossos i gats van ser abandonats el 2010, i tot i que s'ha avançat molt en la protecció de l'animal a Espanya les xifres són cada vegada més alarmants.

Tenint en compte, que un de cada tres exemplars abandonats a Espanya és un cadell no desitjat, l'Associació Nacional per a la defensa dels Animals (ANDA), ha demanat que se subvencionin les esterilitzacions d'animals per evitar el seu abandonament. L'organització assenyala que la crisi econòmica s'ha notat en la protecció de l'animal en la disminució de les ajudes destinades a la protecció de l'animal. Segons ANDA, els ajuntaments estan encarregant la recollida d'animals abandonats a empreses privades, que seguint els terminis que estableix la llei, sacrifiquen els animals, entre 10 i 20 dies segons la Comunitat Autònoma.

El cost del manteniment d'aquests animals a la gossera, així com el seu sacrifici, comporten un alt cost de personal i recursos, a més del drama que suposa la continuïtat d'un sistema basat en recollida i posterior sacrifici.

Per aquests motius, el portaveu de ANDA, Alberto Díez va explicar els beneficis que comportaria que augmentés l'esterilització d'animals de companyia a mitjà termini, ja que s'evitarien cadellades no desitjades i es posaria fi al sacrifici de milers d'animals.

ANDA és una associació sense ànim de lucre que treballa pel benestar animal des de 1981 i està especialitzada en el camp de la legislació. Col.labora amb altres ONG per fer tasques inspectores i de denúncia i va ser triada per l'organització supranacional Eurogrup For Animals com a representant espanyola a Europa. Entre els seus objectius principals cal destacar la protecció dels animals per la legislació, l'educació i la informació.


 Associació Nacional per a la defensa dels Animals (ANDA)
Font:  Associació Nacional per a la defensa dels Animals (ANDA)
Transport Hem apadrinat una Tortuga de l'Albera
Animalons

Col·labora
amb
nosaltres
en la Defensa
dels Animals

Si Tens
un
Projecte
Animalons
t'ajuda

Recull
d'entitats
d'Animals:
Associacions
Clíniques ...


Vols
Col·laborar
amb
Animalons?